luni, 17 mai 2010

Retete pentru muschi

Retete pentru muschi

O gustare perfect naturala, care pe linga faptul ca iti creste masa musculara, mai e si gratis?
Retete pentru muschi
Da, ea exista si se numeste Onthophagus gazella Fabricius. Un pumn plin de aceste vietati contine 17 grame de proteine, doar 4 g de grasimi si aproape nici un carbohidrat. Dezavantajul e ca numele popular al acestui Fabricius este "scarabeul de gunoi" si poate fi gasit in tomberoanele din jurul blocului. Dar nu fi suparat.
Noi iti oferim opt optiuni mult mai apetisante care te vor ajuta sa iti maresti doza zilnica de proteine exact in momentele in care ai mai mare nevoie de asta: la micul dejun, la prinz si in momentele in care ai chef de o gustare intre mese. De ce am ales aceste momente anume? Pentru ca majoritatea barbatilor consuma cam doua treimi din proteinele ingerate abia dupa ora 18.00. De fapt, specialistii au descoperit ca daca doresti sa iti hranesti muschii in mod optim, ai nevoie de o cantitate de 8-12 g dintr-un aminoacid numit leucina, distribuita echilibrat pe parcursul intregii zile.
Problema e ca iti sint necesare cel putin 30 de g de proteine de buna calitate (de genul celor pe care le gasesti in carne, oua si brinza) pentru ca organismul
tau sa produca 2-3 g de leucina la fiecare masa sau gustare. si din pacate, majoritatea meniurilor noastre dinainte de cina nu respecta aceasta conditie. Iata de ce am inventat urmatoarele retete
. Pentru ca muschii tai sa manince pe saturate de azi inainte.

Ovaz si zer

  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana lapte degresat
  • 1/2 cana fructe (proaspete sau congelate)
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de scortisoara macinata
  • indulcitor dupa gust
Amesteca fulgii de ovaz cu laptele in-tr-un castron mai mare. Pune la micro-unde 1 minut, apoi amesteca din nou si lasa compozitia la microunde inca un minut. Adauga fructele, sarea, in-dulcitorul si scortisoara. Lasa ovazul sa se raceasca putin, apoi amesteca
si praful de proteine. (Daca ovazul este prea fierbinte, el poate strica zerul, acrindu-l.) Rezulta o portie.
Per portie: 580 calorii, 45 g proteine (4,5 g leucina), 83 g carbohidrati, 7 g grasimi, 14 g fibre

Piine prajita cu frisca si fructe

  • 1 1/2 cana brinza de vaci slaba
  • indulcitor dupa gust
  • 1 cana afine
  • 2 oua plus 2 albusuri batute spuma
  • 3/4 cana lapte degresat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 esenta de lamiie
  • 6 felii piine integrala
Pentru a face crema de frisca, amesteca in blender brinza de casa
, indulcitorul si jumatate de cana de afine pina obtii o mixtura pufoasa. Apoi lasa crema sa se odihneasca. intr-un castron mare, amesteca ouale, laptele, scortisoara si esenta de vanilie. inmoaie bine piinea in acest sos, apoi pune-o la prajit pina se bronzeaza pe ambele fete. Fiecare felie de piine se unge cu cre-ma de brinza, peste care se asaza cite-va fructe
proaspete. Rezulta o portie.
Per portie: 565 calorii, 46 g proteine (3,8 g leucina), 66 g carbohidrati, 13 g grasimi, 9 g fibre

Shake cu ciocolata si unt de arahide

  • 1 cana iaurt dietetic cu ciocolata
  • 1/2 cana brinza de vaci
    slaba
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 1/2 cana gheata
  • indulcitor dupa gust
Combina toate ingredientele intr-un blender si amesteca la viteza mare timp de 30 de secunde, pina obtii un shake cremos si pufos. Rezulta o portie.
Per portie: 400 calorii, 35 g proteine (2,8 g leucina), 17 g carbohidrati, 21 g grasimi, 2 g fibre

Tocana asiatica la microunde

  • 1 ou mare, batut
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri sos soia
  • 500 g muschi de vita slab, feliat
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura malai
  • 1/2 lingurita ardei iute tocat
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 2 lingurite ghimbir proaspat ras
  • 2 morcovi taiati in fisii lungi si subtiri
  • 1 conserva castane tocate, scurse
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 1 legatura de praz, taiat felii subtiri
  • Orez impachetat la pungute de o portie
Pune orezul intr-un castron, combina
oul, sarea si o lingura de sos de soia. Ameste-ca bine. Adauga apoi feliile de muschi de vita si lasa-le la marinat. Separat, incalzeste uleiul intr-o tigaie mare de teflon. intre timp, intr-un castron amesteci restul de sos de soia, malaiul si ardeiul iute - acesta este sosul pe care il vei folosi mai tirziu. Imediat ce se incalzeste tigaia, amesteca usturoiul si ghimbirul pe foc timp de 30 de secunde. Dupa aceea, la intervale de 30 de secunde, adauga pe rind morcovii, castanele, ceapa si prazul.
Scoate apoi legumele din tigaie si pune-le intr-un castron. Acum toarna marinata de carne in tigaie si lasa pe foc timp de 3 minute. Adauga sosul de mai devreme si as-teapta pina incepe sa devina mai gros si plin de bule. in final, pune legumele din nou in tigaie si lasa din nou totul pe foc pentru citeva minute, pina se incing toate ingre-dientele bine de tot. Lasa tocana sa se raceasca, apoi pune mai multe portii in pungi separate in congelator. Cind esti gata de un prinz rapid, pune portia de tocana timp de 3 minute la cuptor si maninc-o alaturi de o portie de orez integral. Rezulta 3 portii.
Per portie: 486 calorii, 42 g proteine (2,2 g leucina), 45 g carbohidrati, 16 g grasimi, 7 g fibre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu