luni, 17 mai 2010

7 remedii naturale

7 remedii naturale

Dulapiorul cu medicamente al naturii e plin cu substante tonifiante. Noi te ajutam sa alegi tot ce e mai bun.
Reclamele de televiziune, adevarate generatoare de ipohondrie, te fac sa crezi ca industria farmaceutica are solutii pentru aproape toate afectiunile noastre. In realitate, in majoritatea cazurilor, producatorii de medicamente bat cimpii. 60% dintre cel mai des prescrise medicamente contin cel putin un compus din plante in rol de ingredient activ sau se bazeaza pe sintetizarea in laborator a unor compusi care au aceleasi efecte ca ale unei substante
botanice create de Natura.
Prin urmare, trebuie sa apelezi la natura pentru a-ti tonifia organismul. Dar cum afli care plante te ajuta cu adevarat? Probabil ca cel de la care obisnuiesti sa cumperi aceste suplimente alimentare stie mai putine despre plantele medicinale si mai multe despre pudra de proteine din care isi scoate profitul. Plantele, la fel ca vinul, pot fi foarte diferite, in functie de regiunea din care provin. Ca sa nu mai existe nici un dubiu, am examinat problema si am ales cea mai buna varianta pentru fiecare din urmatoarele sapte afectiuni care influenteaza bunastarea unui barbat.
Inainte sa iei un supliment, citeste intotdeauna etichetele de pe produse. Iar daca ai indoieli in privinta vreunei plante, roaga-l pe medicul tau sa-ti prezinte toate efectele posibile ale acesteia. In orice caz, el trebuie sa afle daca ai apelat la un remediu pe baza de plante. Nu in ultimul rind, nu uita ca aceste suplimente trebuie sa insoteasca (nu sa inlocuiasca) un regim de viata bazat pe o dieta sanatoasa si efort fizic.

Abdomen supradimensionat

Remediul: Extractul de forskolin

De ce functioneaza: Spre deosebire de extractul de circel, cel de forskolin (obtinut din radacina unei plante
, Coleus forskohlii) nu "incinge" sistemul nervos central pentru a declansa scaderea in greutate. Ingredientul sau activ creste rezerva de lipaza hormono-sensibila, o enzima care stimuleaza arderea depozitelor de grasime pentru obtinerea de energie. In cadrul unei cercetari recente, barbatii care au luat timp de 12 saptamini 250 g de Coleus forskohlii (cu 10% forskolin) au experimentat o scadere cu 4% a cantitatii de grasime corporala. Mai mult, aceeasi cercetare a demonstrat ca nivelul de testosteron al subiectilor crescuse in urma tratamentului.
Alegerea noastra: Vitamin Shoppe ForsLean ($29/120 capsule).

Istorie familiala de Alzheimer

Remediul: "Muschiul de China"

De ce functioneaza: Ingredientul activ al acestei plante, huperzina-A, inhiba productia unei enzime care reduce cantitatea de acetilcolina (un neurotransmitator) din sistemul nervos central. Iar pacientii care sufera de Alzheimer au un deficit de acetilcolina. Numeroase studii derulate in China au aratat ca mai multe persoane in virsta afectate de aceasta boala au prezentat mai putine simptome dupa administrarea
de huperzina. Iar un studiu clinic realizat de curind dezvaluie faptul ca o doza zilnica de 400 mcg imbunatateste sensibil memoria la pacientii cu Alzheimer.
Alegerea noastra: GNC Herbal Plus Huperzine A ($15/50 capsule).

Angina pectorala

Remediul: Paducelul

De ce functioneaza: Extractul din frunze de paducel este benefic pentru inima, afirma medicii de la Colegiul American de Cardiologie, in urma unui studiu efectuat pe 2.681 de subiecti care oboseau repede
si sufereau de angina pectorala atunci cind depuneau efort fizic.
Substantele chimice din planta actioneaza direct asupra muschiului cardiac si asupra vaselor de singe, relaxind arterele sangvine din jurul inimii. Paducelul este cunoscut si pentru efectele sale calmante, fiind folosit in tratarea anxietatii si a insomniei, precum si pentru faptul ca scade nivelul colesterolului.
Alegerea noastra: Extract din mladite de paducel, PlantExtrakt (12 lei).

Intoxicatii

Remediul: Ciulinul laptelui

De ce functioneaza: Indiferent daca esti fumator pasiv, iei pastile cu ibuprofen sau incerci sa-ti revii dupa o noapte de betie, ficatul tau e in prima linie de aparare a organismului. Ingredientul activ din ciulinul laptelui, silimarina, modifica celulele hepatice existente pentru a crea o bariera protectoare impotriva toxinelor si ajuta la formarea de celule noi. Testele realizate arata ca ciulinul laptelui este foarte eficient in protejarea ficatului de efectele toxice ale medicamentelor.
Alegerea noastra: Silimarina, Laboratoarele Remedia (23 lei/100 capsule).

Insomnie

Remediul: Extract de Griffonia simplicifolia (mai cunoscut ca 5-HTP)

De ce functioneaza: 5-hidroxitriptofan (5-HTP) este substanta in care trebuie sa se transforme triptofanul pentru a stimula productia de serotonina, hormonul care induce starea de somnolenta. Spre deosebire de triptofan, 5-HTP ajunge rapid in singele din creier
, astfel ca vei dormi bustean. El este folosit de aproape jumatate de secol pentru a trata insomnia.
Alegerea noastra: 5-HTP, Nature's Way (78 lei/60 tablete).

Oboseala

Remediul: Guarana

De ce functioneaza: Aceasta planta contine guaranina, un compus chimic identic cu cofeina. Dar mai are un alt ingredient activ, teofilina, care declanseaza o adevarata explozie de energie. Un articol publicat in Journal of Sports Medicine and Physical Fitness descrie un studiu in care mai multi barbati sanatosi tun au fost pusi sa pedaleze in forta, mentionind ca cei carora li s-a administrat guarana au obosit mai greu.
Alegerea noastra: Guarana, Laboratoarele Medica (11 lei/40 capsule).

Greata, deranjamente stomacale

Remediul: Ghimbirul

De ce functioneaza: Ghimbirul este recunoscut pentru calitatea de a alina tulburarile digestive si starile de voma. Un studiu publicat in Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics arata ca un gram de radacina de ghimbir consumat de un adult cu 30 de minute inainte de inghitirea unei solutii de glucoza reduce considerabil disconfortul stomacal.
Alegerea noastra: Ghimbir, Laboratoarele Medica (7 lei/40 capsule).

Solutie universala pe baza de plante

Un vechi medicament indian poate reprezenta combinatia perfecta pentru tine. Ierburile exotice sint greu de gasit, iar daca vrei sa jonglezi cu mai multe, poti sa te "arzi" la buzunar. Cel mai apropiat echivalent al unui supliment zilnic de vitamine si minerale este un grup special de preparate ayurvedice din plante, cunoscut sub numele de Maharishi Amrit Kalash sau "elixirul vietii".
S-a constatat ca aceste preparate, care reduc radicalii liberi, scad incidenta unor tipuri de cancer, fara a avea efecte secundare toxice asupra organismului. E o metoda de prevenire care se incadreaza perfect in filozofia occidentala: "Maninca un mar pe zi, ca sa tii departe doctorul."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu