luni, 17 mai 2010

Abdominalii la vedere

Abdominalii la vedere

Uita pentru o secunda faptul ca aspectul abdomenului determina in mare masura cit de bine vei arata pe plaja vara aceasta - şi cit de bine vei juca volei. Ma voi intoarce la aceste aspecte curind.

Preocuparea pentru abdomen este mai profunda. Te zbaţi pentru un "six-pack" de parca viaţa ta ar depinde de acest lucru, şi iata ca ştiinţa demonstreaza ca aşa e de fapt. La o intilnire recenta a Asociaţiei Nord-Americane pentru Studiul Obezitaţii, cercetatorii au declarat ca circumferinţa abdominala are o importanţa mai mare in aprecierea riscului de imbolnavire, decit greutatea pur şi simplu sau indicele de masa corporala (IMC).
Cardiologul Arthur Agatston, autor al carţii The South Beach Diet, vede lucrurile cam aşa: "Grasimea intraabdominala este diferita şi mai periculoasa decit grasimea localizata in alte parţi ale corpului. Spre deosebire de grasimea subcutanata, cea atata in cavitatea abdominala, care adera la organele interne, este asociata cu creşterea nivelului proteinei C-reactive (PCR) şi alţi markeri ai intamaţiei, conducind la apariţia bolilor cardiovasculare."

Eşti in continuare motivat?

Bine. Te credem pe cuvint ca o sa renunţi la cartofi prajiţi şi maioneza. Aminteşte-ţi, daca procentul de grasime din corpul tau este prea mare, nu conteaza cit de inteligent iţi antrenezi muşchii abdominali - tot nu vei avea nici o şansa sa ii vezi. In cazul barbaţilor, un procent mai mare de 10 inseamna ca muşchii abdominali sint ascunşi sub grasime.
In urmatoarele luni, antreneaza-ţi abdomenul urmind paşii prezentaţi in acest articol şi incearca sa pui in practica sfaturile oferite de catre nutriţionista Nancy Clark, autoarea unui ghid de alimentatie
pentru sportivi: "Fac doua sendvişuri cu unt de arahide şi miere in fiecare zi; pe unul il maninc la ora 11, iar pe al doilea la ora 3", spune Clark.
"Abţine-te sa maninci junk food la aceste gustari intermediare. Deşi par
inofensive, sint foarte bogate in calorii." Maninca inteligent (cereale integrale şi surse bogate in proteine), dar cantitativ mai puţin decit o masa de prinz sau o cina. in felul aces-ta vei avea mai multa energie pentru antrenamentul de dupa-amiaza sau seara.in plus
,iţi vei menţine constant nivelul insulinei.
Cind insulina este in exces (din cauza unei cantitaţi prea mari de zaharuri consu-mate), se va intoarce impotriva ta, favorizind depozitarea grasimii la nivelul abdomenului (şi nu numai). Sau mai grav: "Atunci cind pancreasul oboseşte producind ani la rind insulina in exces, incep sa se formeze placi de aterom la nivelul arterelor, ceea ce creşte riscul de infarct de miocard şi accidente
vasculare cerebrale", spune dr. Agatston. Dar hai sa nu mai vorbim despre aceste lucruri urite. E timpul sa mergem la sala şi apoi la plaja.

Antreneaza-ti abdomenul cu doua tipuri de exercitii

Unele exerciţii pentru muşchii abdominali se bazeaza pe mişcarea in sine. Altele se bazeaza pe echilibru, abdominalii contractindu-se pentru a menţine corpul stabil. "Majoritatea barbaţilor au probleme
atit cu stabilitatea, cit şi cu mobilitatea", spune Carter Hayes, antrenor personal in Houston şi specialist
la Academia Naţionala de Medicina Sportiva.Include ambele tipuri de mişcari in cadrul antrenamentului tau, pentru a-ţi solicita complet muşchii abdominali. De exemplu, incearca sa faci rulari pe mingea gontabila (mobilizare), urmate de abdomene pe minge (stabilizare).
Rularile se executa astfel:aşaza-te in genunchi in faţa unei mingi, cu antebraţele sprijinite de ea. Ţine genunchii şi talpile nemişcate şi ruleaza pe minge astfel incit şoldurile, trunchiul şi braţele sa alunece inainte. Avanseaza cit de mult poţi fara sa arcuieşti spatele, apoi revino la poziţia de start.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu