luni, 28 iunie 2010

Despre Disciplina

1. Disciplina

Acesta este cel mai folosit cuvant in industria fitness-ului. Se citeste foarte mult despre noi antrenamente magice, despre noi diete magice, aparate care iti ard grasimea etc. Totul este o minciuna.

Trebuie sa faci lucrurile corect, chiar daca este dificil. O zi de disciplina duce la o alta zi de disciplina. Iti construiesti corpul si mintea simultan.

Inainte de a incepe orice program de exercitii consulta-ti medicul.




2. Cardio

Exercitiile cardio sunt folosite ca o unealta in pierderea grasimii. Dar nu trebuie folosite la nesfarsit in speranta ca toata grasimea din corp va arde in mod miraculos. Exercitiile cardio in exces sunt mai putin productive si nu vor arde doar grasimile ci si diferite tesuturi musculare.

Daca nu pierzi in grasime, creste intensitatea exercitiilor, dar succesiv. Cheia este sa performezi tot ce este necesar - si nu mai mult de atat. Alterneaza intervalele de antrenament cardio (nivele scazute de intensitate pentru cateva minute cu nivele mai ridicate de intensitate pentru alte cateva minute).

Multi oameni cred ca au nevoie de doua ore de exercitii cardio pe zi. Nimic mai departe de adevar. Incepe cu un numar realist de exercitii si apoi adauga cate cinci minute sau schimba nivelul de intensitate daca nu ai pierdut in greutate in doua saptamani. Asta inseamna ca ai consumat prea multe calorii.

3. Consumul de apa

Din punct de vedere al consumului de apa si al pierderii grasimii, trebuie sa te afli in pozitia in care ficatul transforma grasimea acumulata in energie. Ficatul are si alte functii, dar asta este una dintre principalele sale sarcini. Din pacate, o alta sarcina a ficatului este sa incetineasca activitatea rinichiului, care are nevoie de foarte multa apa pentru a functiona normal (mai mult decat isi pot imagina oamenii).

Daca rinichiul nu are suficienta apa, ficatul trebuie sa preia din funciile acestuia (ceea ce scade productivitatea totala a procesului). Apoi, ficatul nu poate sa metabolizeze grasimea la fel de repede sau eficient si aceasta se va depune.

Este recomandat a se consuma 2-3 litri de apa pe zi, stiut fiind faptul ca apa este un aliat in pierderea grasimii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu